Dokuma
Dokuma, ipliklerin çaprazlanması ile oluşan bir üretim tekniğidir. Bu sistemde en az iki iplik grubuna ihtiyaç vardır. Atkı ve çözgü olarak adlandırılan iplikler birbirine dik gelecek şekilde altından ve üstünden geçerek dokunur. Dokumada bez ve terry üretimi mevcuttur. Dokuma ile üretilen kumaşların esneklikleri azdır. Gömlek, nevresim takımı, havlu gibi ürünler dokuma ile yapılır. %100 pamuk ve farklı karışımlar içeren üretim yapmak mümkündür. Tezgahları 1.80 den 3.20 ye kadar olabilir.
Boya
Ham tekstil malzemesi özellikle görüntü açısından satılmaya uygun olmayacaktır. Kumaş dokuma tezgahından yada örgü makinesinden çıktıktan sonra boyanmaya gönderilecektir. Ancak boyama işlemi sadece kumaşa yapılmaz. Tekstil malzemeleri açık elyaf, tops, iplik, kumaş hatta hazır giysi halinde boyanabilirler. Her durum için geliştirilmiş özel boyama makineleri vardır.
Baskı
Tekstilde önemli bir yeri olan baskı işlemi boyarmadde ile malzeme arasında bağ oluşarak bölgesel renklendirme olarak açıklanır. Kumaşlar üzerinde tek veya çok renkli desenler, dokuma ve örgü tekniği ile de elde edilebilir, ancak baskı tekniği kolaylık ve ucuzluk açısından dokuma ve örgü tekniğinden daha üstündür. Diğer taraftan baskı tekniği ile elde edilen birçok desenin dokuma tekniğine göre elde edilmesi güç, bazı durumlarda imkansızdır. Böyle durumlarda devreye baskı tekniği girer. Böylece dilediğiniz deseni küçük bir alana ya da bütün kumaşa uygulayabilirsiniz.
Nakış
Genelde iğne ve benzeri aletlerle motif yapılan bir süsleme yöntemidir. Bilgisayar ortamında özel desen çizim programlarının yardımı ile tasarım yapılabilmektedir. Desen tamamlandığında tekrar kullanmak için kaydedilir, istendiği zaman diskete kopyalanarak veya bilgisayar ağı ile bilgisayar destekli makinelere aktarılmaktadır. Bilgisayar destekli nakış makineleri; insan gücüne çok fazla ihtiyaç duyulmadan,aynı anda birden çok işleme yapabilen ve farklı sayıdaki kafalardan oluşan makinelerdir. Bilgisayar destekli nakış makinelerinin işleme yapmaya başlamadan önce makinenin bilgisayarına desenin yüklenmesi, renk sırasının belirlenmesi, hangi iğne ayaklarının çalışacağı ve işleme yapılacak yerlerin belirlenmesi gibi işlemlerin yapılması gerekmektedir.
Yuvarlak Örme
Örme; ilmek oluşturduktan sonra iğneye takılması, yeni ilmeğin önceki ilmek içinden çekilmesi ve önceki ilmeğin, yeni oluşan ilmek üzerinden aşırtılması sonucu meydana gelir. Yuvarlak örme dairesel şekilde olur ve kumaş tüp olarak elde edilir. Genel olarak yuvarlak örmede iplikler sabit, makine hareketlidir. Triko (düz örgü) makinelerinden 2-8 kat daha hızlı çalışır. Yuvarlak örmede daha ince kumaşlar elde edilebilir. Dokuma kumaşlara göre daha esnek, kırışma ihtimali daha az kumaşlar üretilir. Bu yüzden son dönemlerde yuvarlak örme ile üretilen kumaşlar daha çok tercih edilir. Yuvarlak örme makinelerinde süprem, vanize süprem, iki iplik, üç iplik, lakost, kadife, ribana, kaşkorse, selanik ve interlok kumaşlar en çok kullanılan ve üretilen kumaşlardır. Yuvarlak örme kumaşlar kadın ve erkek dış giyimi, iç giyim, yatak ve masa örtüleri, mefruşat, endüstriyel kumaşlar, bebek giyimi, spor giyim, banyo ve plaj giysileri, çorap, külotlu çorap, eldiven, havlu, pelüş dokular, kadife, taklit kürk, yaka, kol, manşet olarak kullanılırlar.
Triko
Triko; örgü makinesinde üretilen ve geniş üretim yelpazesi olan bir alandır. Tek iplikli örme sistemi, düz makinalarda iki yönde hareketine dayanır. 18 den 28 fine a kadar iğne aralığı mevcuttur. Triko ile bir çok ürün elde edilebilir. Giyim, aksesuar harici teknik tekstilde de kullanılır. Atkılı Örme tekniği bazı tıbbi tekstillerin üretimi için daha basit ve kullanışlı bir sistem haline getirmistir. Düz örme makinelerinde, tek plaka, çift plaka, saç örgülü, nopeli, kaydırmalı, jakarlı, intersıa ribana (lastik), selanik haroşa örgülü kumaşlar en çok kullanılan ve üretilen kumaşlardır. Düz örme kumaşlar triko kumaşlar olarak da ifade edilir. Ayrıca örme kumaşlarda daha esnek, daha elastik, daha yumuşak ve daha dolgun bir yapı elde edilir. Düz örme makineleri, büyük oranda kışlık ve mevsimlik kazak, hırka, süveter gibi dış giyim ürünlerinin örülmesinde kullanılır. Özel olarak tasarlanmış düz örme makinelerinde ise tam biçimlendirilmiş, kullanıma hazır durumda giysiler üretilmektedir.
Konfeksiyon
Yüksek nitelikli, özel dikiş makineleri ile sizlerin istediği özel dizaynlarla oluşturulan ürünlerin dikimi burada olur. İmalatın ilk basamağı kumaş seçimidir. Daha sonrasında kesim, dikiş, ütü, kalite kontrol, ambalaj ve dağıtım olur. Kumaşlar istenilene göre kesimhanede kesildikten sonra dikim süreci başlar. Hazır olan ürünler kalite kontrolden geçtikten sonra paketlenerek sizlere gönderim yapabilmek için kolilere konur. Konfeksiyon sektöründe giyim, ev tekstili, teknik tekstil ve giyim aksesuarı gibi ürünler üretilir. Yalın üretim prensibi benimsendiği için fire, stok, maliyet, müşteri memnuniyetsizliği gibi durumlar en aza indirilir.